Friday, lovely friday

  2014-08-29 / 18:34:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Relativt skön skoldag. Hade tre lektioner varav på en av dem skulle vi teckna för att sedan scanna in i datan och redigera, me like chill lektioner.
Min vän Linnea skulle ha haft födelsedagsfest imorgon men det blev tyvärr inställt. Så som det ser ut nu har jag inga planer för helgen, men funderar på att dra till Västerås imorgon och kolla kläder och kanske lite saker till rummet.
Trevlig helg allesammans! 

Sensommar

  2014-08-28 / 20:13:40 / Allmänt / 1 KOMMENTARER


Riktigt härlig sensommardag! Klädde mig nog lite för varmt, svettades som en gris framåt lunchen. Men ska inte klaga, hoppas värmen håller i sig ett tag till!
Kom nyss hem från min systers match. Riktigt duktig var hon, hennes lag också för den delen. Det slutade med 4-1 till dem!
Här hemma ligger min sjukling med halsont och möjligtvis feber, gubben. :( Ska pyssla om honom. Jag är troligtvis redan smittad så nu är det bara att vänta på domedagen haha..



New in - white boots

  2014-08-27 / 20:34:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Ok, för mig som är kär i vita skor i allmänhet var det kärlek vid första ögonkastet när jag öppnade kartongen. Det bästa är att de endast kostade 299kr! För er som undrar finns dem på nelly.
På tal om något annat, vi flyttade en massa grejer och städade igår. Det kommer bli toppen i rummet sen tror jag! Något trångt med 1.80 säng där kanske men det blir myyys. Följde tidigare färgerna vitt och grönt i mitt rum men ska nu ändra till svart, vitt och kanske lite blåa inslag. Så himla taggad på att förnya lite!

Älsk

  2014-08-27 / 19:42:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Mmm ja han är något starkare än mig.

Halvvägs till helg

  2014-08-27 / 08:57:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Okej. Det är onsdag. Snart helg. Stå ut, Mathilda.

Rainy sunday

  2014-08-24 / 14:03:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Imorse tog jag och älsklingen bilen till en mataffär, 100 meter från oss typ haha nej vadå lata, och köpte lite frulle till oss och brorsan. 
Idag blir en flyttstädnings- och pluggdag. Kul? Nä. Men det regnar i alla fall så då behöver man inte ha dåligt samvete för att man sitter inomhus.

TGIF

  2014-08-22 / 21:39:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Startade helgen med en mysmiddag!

Thursday inspiration

  2014-08-21 / 16:23:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER











Brillz

  2014-08-21 / 13:13:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Mmm snapchats kamera ger bilderna en så himla bra kvalité<3333
Sitter i skolan och leker plugghästars mina nya glajjor haha. Antar att det tar lite tid att vänja sig och tycka att de passar en? Aja anyway, har egentligen redan slutat men tänker nog vänta här till pojkvännen slutar.
Klickade förresten hem en sak igår hihi, hoppas det är rätt storlek. Visar upp det på bloggen då i så fall! 

En helt vanlig onsdag

  2014-08-20 / 20:39:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Efter skolan gick jag, något seg i kroppen och otaggad, iväg för att träna. Blev inte mer taggad när jag väl tränade så det blev ett lite kortare pass än vanligt. 
Nu har jag bänkat mig framför tvn och tänker stanna här hela kvällen. Något jag verkligen älskar med den här tiden på året är när alla bra tv-program börjar, man har nåt att se fram emot varje kväll. Paradise är speciellt underhållande, hat-älskar det programmet haha!

Célfie

  2014-08-19 / 21:04:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Att ha tråkigt resulterar i selfies.

Kommer inte på någon titel

  2014-08-18 / 15:14:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Sitter på gymmet och väntar på min älskling som gymmar. Själv hade jag varken ork eller lust så sket i det idag.
Första skoldagen, ja vad ska man säga. Vill inte. Men om man ska se något positivt så blir den här skolveckan relativt lugn och att det faktiskt är sista året.
Efter den korta stunden i skolan idag, ungefär en halvtimme haha, så drog jag och Daniella på stan en sväng. Köpte inget men det var mysigt! Och nu ser jag fram emot ikväll då både Idol och Paradise Hotel börjar, yeaahman

Chillaxar

  2014-08-17 / 15:01:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Har inget planerat idag. Ligger och läser en awesome bok och lyssnar på bra musik med Diesel bredvid mig. Så galet skönt att inte göra något speciellt alls ibland. Något som inte är lika skönt är en visdomstand jag har som är påväg upp. Började känna av det för fyra dagar sedan och det gör bara ondare och ondare. Suuuck..

"Kvinnor ska ha kurvor"

  2014-08-17 / 11:18:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ska? Säger vem? Är du inte kvinna om du inte har kurvor?
Om inte det här påståendet gör er ens lite upprörda så hoppas jag att det gör det efter att ni har läst min text så det sker någon förändring.
PS. I texten väljer jag att ibland skriva de kurviga som överviktiga och de utan kurvor som de smala eftersom det ofta är så det ser ut. Jag är dock väl medveten om att det finns kurviga smala kvinnor och icke kurviga större kvinnor.


Kvinnor ska ha kurvor
Påståendet hade låtit bra om "ska" byttes ut mot "kan" och om det lades till "...och det är lika vackert som alla andra kroppstyper". Istället höjs de kurviga och de utan kurvor trycks ner så det är inte på något sätt bättre att säga så än att påstå att kvinnor ska vara pinnsmala.
Varför det inte blir lika mycket kalabalik av uttalandet att kvinnor ska ha kurvor är för att majoriteten av nutidens befolkning är medel- eller överviktiga, ofta med kurvor. De underviktiga är en minoritet så deras röster hörs inte lika starkt men de lider lika mycket av att höra att de inte duger som överviktiga.

Männen då?
Förresten, vart försvann männen i allt det här? Det finns nog lika många män som ser massa fel när de kollar sig själva i spegeln som det finns kvinnor. Överallt står det om att kvinnor ska acceptera sig själva och är fina oavsett. Varför är det så få som säger till männen att de inte måste se ut på ett speciellt sätt? Bara för att killar i allmänhet har lättare att hålla inne sina känslor betyder inte det att dem är så nöjda med sig själva som de ibland kan tyckas vara. Ni får va muskler eller inte ha muskler, precis som tjejer. Ni får vara smala, normalviktiga eller överviktiga precis som tjejer, och ändå är ni vackra på ert unika sätt. Det finns ingen mall, ingen norm, som bestämmer hur en människa ska se ut.

Det viktigaste är att du är vacker för dig själv
Skönhet ligger i betraktarens ögon, och den som betraktar dig mest är du själv. Börja med att jobba med sättet du ser på sig själv. Försök lära dig att acceptera dig själv och hur du ser ut, om du inte ligger i hälsofaro-zonen då du borde göra något åt det det vill säga. Undertiden; börja se personerna i din omgivning med nya ögon. Se deras unika drag på utsidan och vackra personligheter på insidan, på samma sätt som du ska göra med dig själv. Så kanske, bara kanske, vi har en ljusare framtid där alla är vackra för sina olikheter. 

Last day of freedom

  2014-08-17 / 08:58:37 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Sista dagen på mitt sista sommarlov och skola imorgon uhm nej tack.


Slapp lördag

  2014-08-16 / 21:09:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Varken jag eller Gurrisen orkade fixa värsta lördagsmaten så det blev något snabbt. Lyxade däremot till det med lite vitt vin...fast nä, äppeljuice i vinglas ;) Hur som helst; god mat och bästa sällskapet. 
Nu väntar mys och tv-tittande, ha en fortsätt bra lördag folket!


Motorcykel-sug

  2014-08-16 / 17:28:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Efter gymmet idag drog jag, älsklingen och pappa och satte oss på en gräsplätt för att kolla på Märlaren Runt som pågår just nu. Mycket folk och galet mycket motorcyklar. Ska erkänna att jag blir jävligt sugen på en själv!



Vitamin boost

  2014-08-15 / 21:09:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Juste, gjorde smoothie på färsk ananas häromdagen! Muuums

Tio fakta om mig

  2014-08-15 / 16:21:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
• Jag blir lätt irriterad av värme, samtidigt som jag tycker att sommaren är bästa årstiden.

• Jag h a t a r apelsinjuice då jag som liten fick en flytande medicin blandad med det. Det var så sjukt vidrigt och jag har fått sådana men utav det att jag knappt klarar av doften apelsinjuice utan att få kväljningar.

• Det finns (nästan hehe) inget skönare än att få rumpmassage och att bli kliad på ryggen. 

• Älskar att gå på museum! Tanken och bevis på tidigare liv och levnadssätt är otroligt fascinerande. Hatar dock skolämnet historia. Det är dötråkigt att läsa om och det känns som om mycket är påhittat, ser det hellre med egna ögon. Jag gillar lixom att få bevis på saker innan jag tror på dem.

• Jag är mörkrädd, har alltid varit. Det beror nog på att jag inte tycker om att inte ha koll på vad som händer, i mörkret har jag ingen kontroll. Jag ser inte om det finns något där. På samma sätt gillar jag inte att sitta med ett fönster bakom mig exempelvis vid köksbordet, är det dessutom mörkt ute blir det dubbelt så obehagligt. 

• Jag älskar att uttrycka mig i noveller, dikter, ja i texter överhuvudtaget och har gjort så länge jag kan minnas. 

• Någon gång i mitt liv vill jag åka på en roadtrip i USA. Hyra en bil, åka igenom några delstater, stanna lite där man känner för och upptäcka en massa. En dröm jag haft länge.

• Sommaren 2012 åkte jag på språkresa till England helt själv utan att känna en kotte (fattar knappt själv hur jag vågade så som jag var då haha). Jag träffade en massa nya fina människor och under de tre veckorna förändrades jag ganska extremt som person, jag gick bland annat från att vara en väldigt blyg tjej till en lite mer utåtriktad och vågad en. Det var så nyttigt och underbart roligt, vi alla blev som en stor familj. Den resan är bland det bästa som har hänt i mitt liv.

• När jag är stressad eller förbannad har jag extremt svårt att tänka på något positivt utan bara på allt som är fel runt mig. Därför kan en liten skitsak utvecklas till något större än vad det från början var. Då blir jag även irriterad på människor i min omgivning, som egentligen kanske inte gjort mig något, så då är det bäst att man håller sig på borta tills jag lugnat ner mig haha. Alternativt att man inte tar illa upp om jag slänger en dryg och spydig kommentar. Och nej, jag har inte adhd för er som tror det.

• När jag var liten, cirkus 5 år, föll jag ner för en trappa och gjorde illa mig. Bilden och känslan av händelsen sitter kvar fastetsat i huvudet, därför tycker jag inte om att gå i trappor och undviker dem helst.

Det var allt för nu, ha det bäst!

I got 99 problems but you won't be one

  2014-08-15 / 12:01:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER




Dubai

  2014-08-15 / 10:23:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I oktober flyr jag med mamma till varmare breddgrader, övertaggad!!!


Sweat

  2014-08-14 / 21:36:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


På gympasset idag låg fokusen på mage. En av de roligaste kroppsdelarna att träna enligt mig! Kände att jag jobbade på riktigt bra. Svettigt och jobbigt var det men skönt nu i efterhand. Efter gymmet åt jag den godaste kvargen och nu ska jag ta mig en lååång dusch, adios!


Sometimes in the waves of change we find our true direction

  2014-08-14 / 13:36:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Mamma och syster en mysig dag i somras på någon brygga någonstans i Karlskrona.
Åh vad jag vill fortsätta ha sommarlov, vill inte ha skola och allt vad det innebär.


The Weeknd..

  2014-08-14 / 11:14:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
..går för tillfället på repeat i mina öron. Så galet bra! Tänkte dela med mig av favoritlåtarna.
 
 
 

Tips!

  2014-08-13 / 20:51:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Skär upp och frys in vattenmelon i några timmar. Det blir som riktigt fräscha isglassar och är uppfriskande och svalkande under varma sommardagar! Något annat som är gott fruset är vindruvor. Hur mumsigt som helst!


Hoppla

  2014-08-13 / 18:06:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Klockan åtta imorse drog jag och två kompisar, Mikaela och Sanna, till stallet där en av dem rider. I grunden är jag en riktig ridtjej som ridit i sex år men som slutade för två år sedan, så kan ni gissa om jag saknat att rida och vara runt hästar?! Kände mig ringrostig vad det gäller ridningen men gud vad underbart det var att komma upp på hästryggen igen. Och kul hade vi så fick en prima start på dagen!


On my way to the gym

  2014-08-12 / 19:01:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER



Cozy day

  2014-08-12 / 17:16:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Ugh, jobbigt natt. Somnade väl vid 5 fast vi gick och la oss vid 12. Mindre kul men det får tas igen någon annan natt.
Desto bättre var starten på den här dagen med min fina kille som står och gör low carb-burgare till brunch, mmm inte äckligt. Funkar att ha en pojkvän som gillar att laga mat och är bra på det ;)
Lite senare bjöd mamma ut mig på en fika, mys!


I medvind och motvind

  2014-08-12 / 12:37:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Han förgyller mina dagar på ett sätt som ingen annan kan. Fyfan vad jag älskar honom, så mycket att det ibland gör ont.

Smoothie

  2014-08-11 / 23:16:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Gustav gjorde en smoothie till mig nyss. Den var gjord på färsk ananas och fryst mango och hallon. Supergod!


Win from within

  2014-08-11 / 16:20:42 / Allmänt / 1 KOMMENTARER


Nu ska jag äntligen sätta igång med gymmandet igen och börja äta bättre! 

Vila och pizza (så har min sommar sett ut i stora drag haha) i all ära men i längden mår kropp och sinne inte bra av mycket fet mat och nada motion. Dock är det sånt man får och bör unna sig ibland tycker jag. 

Om man till exempel har mått lite dåligt ett tag som jag har gjort, med mycket som händer runt om, så orkar man inte bry sig och det är helt okej. Men man behöver självfallet inte en anledning heller till att "fuska" med gymmandet eller ätandet. 
Glöm aldrig det här hörrni, ta hand om er; tänk på hur ni mår psykiskt. Att gå och gymma för att inte få dåligt samvete för att man åt något onyttigt..oh man I'm telling you; inget bra tecken. Om man inte börjar tänka på nya banor vid det här stadiet kan man få problem senare, problem med mat och accepterandet av sig själv. Tro mig när jag säger att majoriteten inte klarar av att träna flera gånger i veckan, mentalt. Alla som tränar vill uppnå något men grejen är den att det lätt kan bli som en drog. När man uppnår ett mål vill man ofta stäva mot ett nytt. "Mycket vill ha mer" har ni väl hört? Ja, i vissa fall blir det bra men det kan gå utför. Det är inget som här hänt just mig men folk i min närhet.
Så det jag vill säga är att låt det inte gå för långt, glöm inte bort att hur ni mår psykiskt betyder fan så mycket mer än hur era kroppar ser ut. Försök att hitta en balans även fast det är lättare sagt än gjort.
Om man däremot väger så mycket eller lite att man ligger i hälsorisk-zonen bör man såklart ta saker mer seriöst, men att man då hela tiden har i tankarna att; oavsett vikten eller hur man ser ut så ändrar inte det värdet som man har som person. Att träna för ett hälsosammare liv bör vara den enda anledningen. Låt inte samhällets normer ta över era tankar om hur man borde se ut för det finns ingen mall för utseenden. Det är inget fel på någon av er, bara sättet ni ser på er själv.

Supermåne

  2014-08-10 / 23:55:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Sitter och beundrar den otroligt fina fullmånen som är uppe på himlen just nu, eller rättare sagt supermånen. Det speciella med den är, om jag inte fått något om bakfoten, att den orsakar bland annat stormar och extrema tidvatten. Dessutom kommer det att dröja flertalet år till dess att nästa supermåne framträder, men exakt när kan inte astrologerna alltid ta reda på.

Jag har alltid tyckt att allt som har med rymden att göra är rätt utsagt skitcoolt, skrämmande och fascinerande eftersom ingen vet vart det tar slut, om det ens gör det, eller om det finns annat liv. En obesvarad gåta. Så jag blev överlycklig över att jag lyckades få en så här pass bra, dock oskarp, bild på supermånen ikväll!

Klassfezt

  2014-08-10 / 21:06:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Ska bara börja med att säga att min fina vän Märta är så himla bra, gårkvällens höjdpunkt var att träffa henne! Klassfesten i övrig var också nice, blev dock inte riktigt en fest med klassen då det kom massa andra. Jaja, trevlig kväll hur som helst, med drog hem redan vid 12 för jag kände mig illamående och så skulle jag upp och jobba relativt tidigt. 

Som sagt så jobbade jag imorse. Sista passet på minst en och en halv vecka. Überskönt!


Västerååås

  2014-08-09 / 19:39:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Kände mig mycket bättre efter en ipren, några timmars vila och en dusch så pappa frågade om jag, Gustav och syrran ville dra till Västerås. Vi åt pizzabuffé på pizza hut och spelade äventyrsgolf, mycket trevligt trots att jag har en dålig dag idag.
Nu när jag ändå är uppe på benen tänkte jag pallra mig till festen, åtminstone ett tag, så snart ska jag möta upp Märta så drar vi dit tillsammans. Kul!


#tb

  2014-08-09 / 12:54:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Drömmer mig bort, tillbaka till vackra Öland. Bilderna är från nu i sommar den veckan när jag var där med min familj, plus Gustav och minus mamma. Vi hade också sällskap av några kusiner till mig, min ena faster och hennes man, farfar och gammelfarmor. Så himla mysig, rolig och händelserik vecka.















Ingen bra start

  2014-08-09 / 11:39:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Skulle egentligen ha varit på jobbet nu men jag vaknade med en lättare släng av migrän plus halsont och ont i kroppen. V i l l  i n t e bli sjuk nu alldeles innan skolstart. 
Hoppas jag känner mig bättre ikväll då det är klassfest. Vi i klassen ville hitta på något kul innan skolan och allvaret börjar och stärka banden inför det sista året, så har sett fram emot det. Men mår jag inte bra så finns det inget att göra åt saken.
Ska fortsätta vila nu, hoppas ni andra får en riktigt bra lördag!

Girls night

  2014-08-09 / 01:44:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 
 


Kom precis hem från en toppenkväll hos Linnea. Fem stycken var vi som fikade, tittade film och pratade massamassamassa. Som jag har saknat dem!



Workey

  2014-08-07 / 10:29:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER



Jobb stog på schemat igår onsdag. Likaså gör det resten av den här veckan. Inte så taggad när jag egentligen bara vill ta det extra lugnt och vila ut ordentligt nu när skolan börjar om mindre än två veckor. Men men, det är pengar så ska väl inte klaga och jag får ändå förhoppningsvis chilla hela nästa vecka då jag inte har något jobbpass alls! 
Vaknade på min bästa sida idag så hoppas humöret håller i sig såhär resten av dagen. Nu ska jag fortsätta mysa med min andra halva innan det är dags för jobb igen, tjingeling 

Saknad vän

  2014-08-05 / 17:42:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER





Träffat Linnea idag för första gången på säkert två månader. Pratade största delen av tiden, om allt mellan himmel och jord. Så skönt att få ur sig lite. Gick även till ett café och käkade lunch. Deras pesto- och mozzarellatoast där är g u d o m l i g. Hur som helst; kul och behövligt att träffa henne och ta igen lite!

Mornin'

  2014-08-05 / 10:30:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Naturell kvarg toppat med bärkompott, kokosolja och chiafrön. Och äggröra.

Beach day

  2014-08-04 / 17:14:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER



Bad, minigolf och bad igen

  2014-08-04 / 16:24:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER






Det blev en dag på stranden igår. Lögastrand i Västerås drog vi till, jag och Gustav. Lite senare joinade några kusiner till mig, fastrar, farmor och farfar oss. Myyys
Efter en snabb middag med färdigpizza blev det minigolf med min fina Gustav och hans familj. Vinnarskalle som jag är måste jag skryta om att jag vann hähä. Därefter var vi jävligt svettiga så vi var tvungna att åka och ta ett kvällsdopp. Underbart!

There's no place like home

  2014-08-02 / 21:31:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER














Gårdagen kändes som en sjukt lång dag! Inatt klockan 01 kom vi hem. Vi åkte från stugan runt lunch och vid middagstid stannade vi till i Värnamo för att hälsa på älsklingens morbror och kusiner. Fick se vart de bodde och åt sedan på en superfin restaurang och hade det trevligt (minus för alla jävla getingar!), drog därefter hemåt och det blev några stopp på vägen.
Veckan på Öland var härlig, jag låter bilderna över få tala för sig själva! Puss