"Kvinnor ska ha kurvor"

  2014-08-17 / 11:18:41 / Allmänt /
Ska? Säger vem? Är du inte kvinna om du inte har kurvor?
Om inte det här påståendet gör er ens lite upprörda så hoppas jag att det gör det efter att ni har läst min text så det sker någon förändring.
PS. I texten väljer jag att ibland skriva de kurviga som överviktiga och de utan kurvor som de smala eftersom det ofta är så det ser ut. Jag är dock väl medveten om att det finns kurviga smala kvinnor och icke kurviga större kvinnor.


Kvinnor ska ha kurvor
Påståendet hade låtit bra om "ska" byttes ut mot "kan" och om det lades till "...och det är lika vackert som alla andra kroppstyper". Istället höjs de kurviga och de utan kurvor trycks ner så det är inte på något sätt bättre att säga så än att påstå att kvinnor ska vara pinnsmala.
Varför det inte blir lika mycket kalabalik av uttalandet att kvinnor ska ha kurvor är för att majoriteten av nutidens befolkning är medel- eller överviktiga, ofta med kurvor. De underviktiga är en minoritet så deras röster hörs inte lika starkt men de lider lika mycket av att höra att de inte duger som överviktiga.

Männen då?
Förresten, vart försvann männen i allt det här? Det finns nog lika många män som ser massa fel när de kollar sig själva i spegeln som det finns kvinnor. Överallt står det om att kvinnor ska acceptera sig själva och är fina oavsett. Varför är det så få som säger till männen att de inte måste se ut på ett speciellt sätt? Bara för att killar i allmänhet har lättare att hålla inne sina känslor betyder inte det att dem är så nöjda med sig själva som de ibland kan tyckas vara. Ni får va muskler eller inte ha muskler, precis som tjejer. Ni får vara smala, normalviktiga eller överviktiga precis som tjejer, och ändå är ni vackra på ert unika sätt. Det finns ingen mall, ingen norm, som bestämmer hur en människa ska se ut.

Det viktigaste är att du är vacker för dig själv
Skönhet ligger i betraktarens ögon, och den som betraktar dig mest är du själv. Börja med att jobba med sättet du ser på sig själv. Försök lära dig att acceptera dig själv och hur du ser ut, om du inte ligger i hälsofaro-zonen då du borde göra något åt det det vill säga. Undertiden; börja se personerna i din omgivning med nya ögon. Se deras unika drag på utsidan och vackra personligheter på insidan, på samma sätt som du ska göra med dig själv. Så kanske, bara kanske, vi har en ljusare framtid där alla är vackra för sina olikheter. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious