Dubai part I

  2014-11-16 / 18:13:00 / Allmänt /
När jag var i Dubai fotade jag endast två gånger; första dagen och sista dagen, med systemkameran. Därav har jag inte supermånga bilder men de jag har tänkte jag visa i två inlägg. I del 1 här så kommer det bilder på Dubai Mall (som har dryga och otroliga 1200 butiker, och en massa annat skoj) och dess omgivning. Det är något alldeles speciellt så jag tycker det är värt ett helt eget inlägg.
 
 
 
Arkitekturen där är svårslagen. Titta bara på Burj Khalifa! De sakerna som ser ut som plattformer längs med byggnaden är infinity pools.
 
 
På grund av avstånden som kan vara mellan butikerna man vill till finns det shoppingtaxis att åka med för en slant, haha.
 
 
Det välkända och vackra vattenfallet/fontänen, världens största akvarium (tycker det är så coolt med vattendjur, ville bli marinbiolog förut, så gissa om jag älskade det) och ett av världens mest välbevarade och därmed också dyraste dinosaurie-fynd.
 
 
Dubai Mall är så mycket mer än bara ett shoppingcentrum. Kan inte tänka mig att någon någonsin har varit uttråkad när de har varit där.
 
 
Att äta kafta på zaatar w zeit var något som jag absolut behövde göra innan jag åkte hem, sa mamma och Kajsa. Man skulle kunna säga att det är deras kebab där, fast med lammkött. Och ja, det var gott till dess att jag fick reda på att det var lamm jag åt, haha. Nej men jag blir lite illamående när jag ibland tänker efter vad för något jag äter när jag äter kött, så jag brukar borsta bort tanken på de söta och oskyldiga djuren jag äter. Kött är så gott  så jag vill inte sluta med det.
 
 
Efter en hel dags shopping bestämde vi oss för att äta på Texas road house, som tydligen också var ett måste när man besöker Dubai. Jag hade höga förväntningar och de blev överträffade! Har aldrig i hela mitt liv ätit så gott kött och det bara smälte i munnen. Så jag håller med, Texas är ett måste!
Restaurangen låg, som ni kan se på den sista bilden, i närheten av Burj och Dubai fountains. Åh ja fontänerna, hjälp så fint. Och så mäktigt! De dansar i takt till musiken och lamporna på Burj Khalifa blinkar.
Allt var som i en dröm. Jag älskar verkligen Dubai.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious